Håkans blogg - en blogg om samhälle, politik och allt däremellan

Protest mot kärnkraft i Tyskland

25 april 2010

Hallå där!
Lyssnade på ett radioprogram där det talades om en massiv protest mot kärnkraftverk i Tyskland. Ett intressant ämne tycker jag då kärnkraftverk är en bred och stor fråga.

Tiotusentals protesterade i Berlin

Det var i Tysklands huvudstad som flera tusen personer samlats för att demonstrera mot regeringens plan att förlänga driftstiden. Enligt en artikel på sverigesradio.se var detta den största antikärnkraftsdemonstrationen i landet sedan olyckan i Tjernobyl.

Det står även att kärnkraftverken behövs under övergången mot förnyelsebar energi och för att klara landets mål för hur mycket koldioxid som får släppas ut.

En intressant fråga och jag ser fram emot att fortsätta läsa om hur Tyskland väljer att göra. Har du någon mer information gällande detta får du mer än gärna kommentera eller höra av dig till mig! 😊

Håkan
Tillbaka

Hej!
Mitt namn är Håkan Lundström och jag bor i en förort utanför Stockholm tillsammans med sambo och våra tre barn. Jag jobbar på ett fastighetsbolag och reser mycket i mitt jobb. På fritiden engagerar jag mig mycket i samhälleliga och politiska frågor som jag har ett stort intresse för. På bloggen skriver jag mycket om just såna frågor, men även om annat som fångar min uppmärksamhet.

Håkan